Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Föreläsning Naturrevolutionen med Åsa Uhrwing – Helsingborg

maj 16 @ 12:00 e m - 1:00 e m

Ett föredrag med Åsa Uhrwing från MAJNDA Utveckling – den gröna beteendevetaren
Naturrevolutionen – en gräsrotsrörelse för grön hälsa där varje steg räknas
Kom och lyssna på ett föredrag den 16 maj som är ett personligt bidrag till ”Naturrevolutionen – en gräsrotrörelse för grön hälsa”. Du får följa med på en skildring av naturens effekt på ett personligt plan, samtidigt som effekterna är allmängiltiga för oss alla, enligt forskningen. Åsa Uhrwing är beteendevetaren som älskar naturen och har nischat sig inom miljöpsykologi med fokus på välbefinnande och utveckling. Hon växlar mellan sina egna intuitiva upplevelser och fakta från den senaste forskningen om naturens olika effekter på människan – fysiska, mentala och emotionella. Hennes reflektioner bjuder in dig att fundera över din relation till naturen och vilka steg du vill ta – för din egen och naturens hälsa.
Under föredraget får du veta vad människan egentligen har känt till i årtusenden, men som vi på grund av urbanisering och digitalisering börjar tappa kontakten med. Den psykiska ohälsan är bara ett av många symptom på det. Idag kan
människor med utmattningssyndrom rehabiliteras med hjälp av naturen och autistiska barn och ungdomar kan få hjälp. Den stressrelaterade ohälsan i arbetslivet kan vi både förebygga och råda bot på om vi mer medvetet väljer hur vi agerar och fattar beslut som är mer hållbara. Naturen är vår bästa vän, men hur ser vår relation ut idag? Efter pandemin har friluftslivet också fortsatt vara en magnet för många. Du kommer kort också få höra lite av vad Åsa gör i övrigt i sin verksamhet för ökat välbefinnande och utveckling.
Med det här föredraget vill Åsa bidra till det hon kallar ”Naturrevolutionen” genom att låta åhörarna välja om de vill vara med att samla ihop till att plantera 100 träd, istället för att hon tar betalt! Träden planteras i Afrika, via Vi-skogen, och som hjälper vårt klimat och motverkar fattigdom på en och samma gång. Vill du vara med och bidra?

Detaljer

Datum:
maj 16
Tid:
12:00 e m - 1:00 e m

Arrangör

Mindpark@Fabriken1891
E-post
openspace@mindpark.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Mindpark@Fabriken1891
Bredgatan 11
Helsingborg, 252 25 Sverige
+ Google Map
Visa Plats-webbplats
sv_SESwedish