Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fira in EU-valet: Politik & Afterwork – Helsingborg

maj 22 @ 5:00 e m - 8:00 e m

Vi bjuder in till en träff för att lära sig mer om EU-valet, och var olika partiet står. Välkommen till en AW med EU som tema!

Naturskyddsföreningen Helsingborg, Helsingborgarnas Klimatavtal och Mindpark Fabriken 1891 bjuder in intresserade personer till att fira in EU-valet och att förtidsröstningen öppnat den 22 maj.

Det blir en kväll med härlig stämning och kunskap. Vi är på Fabriken1891 om vädret är fint även delvis utomhus, det finns mat och dryck. Ta gärna med en vän som är nyfiken på EU valet också.

På scenen
Representanter/ EU-kandidater från Centerpartiet, Klimatalliansen, Kristdemokraterna, Liberalerna, Miljöpartiet, Moderaterna, Sverigedemokraterna, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet berättar om deras viktigaste frågor detta val. Mer generellt samt kopplat till klimat & miljö. Vad de är mest stolta över att de varit med och drivit igenom på EU-nivå och vad de motsätter sig mest.

Johanna Allhorn, reporter från tidningen Näringslivet, som berättar lite kort om EU:s institutioner och hur nya lagförslag tas fram, samt om hur lobbyistarbetet i Bryssel går till.

Presentation med Karsten Deppert, Mer om Fit for 55 – EUs stora satsning för en hållbar framtid – kort tio minuters presentation för att ge en intro och överblick.

Mingel med partierna
Utöver scenprogrammet så kommer de olika partierna vara representerade under hela kvällen och kunna ge fördjupad information i mingelpauserna. Så att du kan ställa frågor kring EU valet och få deras perspektiv.

Mat och dryck
Det kommer finnas möjlighet att köpa dryck och mat på plats. Vill vara säker på mat så rekommenderas det att förbeställa AW-mattallriken, som är för specialpriset 125 kr denna kväll.

TIDSPLAN

17.00 – Mingel börjar

17.30 – Presentation med Johanna Allhorn

17.50 – De första 4 partierna ger sina perspektiv inför EU valet

18.15 – Mingelpaus

18.30 – Fit for 55 – EUs stora klimatsatsning, vad betyder den?

18.45 – Fortsättning resterande 5 partier ger sina perspektiv inför EU valet

19.15 – Mingel

20.30 – Eventet avslutas

En kväll olikt andra, och en start på att vara djupare informerade om EU-valet.

Detaljer

Datum:
maj 22
Tid:
5:00 e m - 8:00 e m

Arrangör

Mindpark@Fabriken1891
E-post
openspace@mindpark.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Mindpark@Fabriken1891
Bredgatan 11
Helsingborg, 252 25 Sverige
+ Google Map
Visa Plats-webbplats
sv_SESwedish