Coworking Space på Mindpark

Vårt perspektiv på vad coworking är

Vad är coworking?

Coworking spaces erbjuder en delad och flexibel arbetsmiljö för små till stora företag, frilansare och entreprenörer. Dessa platser är utformade för att skapa en dynamisk och samarbetsinriktad miljö där individer och team kan arbeta, nätverka och dela idéer.

Även då flera företag delar på faciliteterna så kan ditt företag hyra ett eller flera egna privata kontor. På så sätt kan ni ha en egen dedikerad plats till ert team, men samtidigt ha möjligheten att nyttja de gemensamma faciliteterna när ni önskar byta arbetsmiljö, få inspiration eller nätverka med andra.  

Coworking spaces erbjuder flexibla hyresavtal, delade faciliteter och resurser, möjligheter till samarbete och nätverkande, inspirerande arbetsmiljöer och en stark gemenskapskänsla. Dessa faktorer har gjort coworking spaces till en populär lösning för många företag och enskilda som letar efter en flexibel, kostnadseffektiv och samarbetsinriktad arbetsmiljö.

Om du letar efter ett privat kontor till dig och ditt team eller vill läsa mer om våra olika kontorslösningar, kan du göra det här.

Vill du veta mer om fördelarna med coworking i jämförelse mot att ha ett eget kontor kan du göra det här.

Vad ingår vanligtvis på coworking spaces?

Coworking spaces erbjuder vanligtvis en rad olika faciliteter och tjänster för att möta behoven hos sina coworkers. Här är några vanliga faciliteter och tjänster som brukar ingå:

 • Arbetsutrymmen: Coworking spaces erbjuder olika typer av arbetsutrymmen, inklusive öppna kontorsplatser, dedikerade skrivbord och privata kontorsrum.
 • Samtalsrum & telefonbås: Tillgång till mindre samtalsrum och telefonbås brukar för det mesta alltid ingå.
 • Mötesrum: De flesta coworking spaces har mötesrum i olika storlekar som deras coworkers kan hyra eller låna för att hålla möten, presentationer eller brainstormingsessioner. Kolla vad som ingår på det coworking space du är nyfiken på – här kan det skilja mellan olika aktörer kring vad som ingår i deras upplägg. Har du ofta möten, blir detta en extra kostnad som kan tillkomma. 
 • Gemensamma områden: Coworking spaces har alltid olika gemensamma ytor såsom ett gemensamt pentry och olika loungeytor. 
 • Receptionstjänster: Många coworking spaces erbjuder receptionstjänster såsom posthantering, paketmottagning och välkomnande av gäster. 
 • Wifi och IT-infrastruktur: Coworking spaces tillhandahåller alltid snabbt internet, skrivare, kopiator och scanner. 
 • Kaffe/te: Många coworking spaces erbjuder gratis kaffe/te. Tips – kolla dock om det även ingår för dina gäster!
 • Evenemang och nätverksträffar: Coworking spaces arrangerar ofta regelbundet evenemang och nätverksträffar såsom workshops, föreläsningar, seminarier och sociala aktiviteter för sina coworkers.
 • Affärsstöd och mentorprogram: Vissa coworking spaces erbjuder affärsstöd och mentorprogram för att hjälpa medlemmarna med allt från affärsutveckling och marknadsföring till juridiska frågor och ekonomisk planering.
 • Flexibla avtal: Coworking spaces erbjuder vanligtvis olika avtalslängder för att passa olika behov och arbetsstilar. Det var vara allt från dagskort till månadsabonnemang.

   

Vad kostar coworking?

Prissättningen för att hyra en plats på en coworking space kan variera beroende på flera faktorer, inklusive platsen, faciliteterna, medlemskapstyperna och tjänsterna som erbjuds. Det är viktigt att undersöka och jämföra prissättningen för olika coworking spaces för att hitta en plats som passar din budget och dina behov bäst. Många coworking spaces erbjuder också flexibla medlemskapsalternativ och provperioder för att låta potentiella medlemmar testa platsen innan de åtar sig ett långsiktigt avtal.

 

Hur hittar jag bäst coworking nära mig? 

 Att hitta en lämplig coworking space nära dig kan göras på följande sätt:

 • Gör en sökning online: Börja med att söka på vilka coworking spaces som finns i din närhet. Det finns även samlingssidor där du kan få en bra överblick på vilka alternativ som finns i din stad. 
 • Jämför alternativ: När du har hittat några potentiella coworking spaces, jämför dem utifrån olika kriterier såsom plats, pris, tillgängliga faciliteter, medlemskapstyper och gemenskapsmiljö. Titta på bilder och läs recensioner från andra användare för att få en bättre uppfattning om varje plats.
 • Besök platser personligen: Innan du bestämmer dig för en coworking space är det en bra idé att besöka platserna personligen. På så sätt kan du se faciliteterna och miljön med egna ögon samt få en känsla för personalen på plats för att sedan kunna bedöma om det är en lämplig plats för dig. 
 • Fråga om provperioder: Många coworking spaces erbjuder provperioder eller gratis dagar för att låta potentiella medlemmar prova på platsen innan de bestämmer sig för att bli medlemmar. Ta reda på om det är möjligt att utnyttja sådana erbjudanden för att få en bättre uppfattning om platsen passar dig.

Vad är skillnaden mellan coworking och kontorshotell?

Den traditionella typen av kontorshotell har funnits sedan 80-talet i Sverige, där fokus låg på att tillhandahålla privata kontor och vissa affärstjänster, såsom receptionstjänster. Coworking spaces växte fram under tidigt 2000-tal som en reaktion på att traditionella kontorshotell var för osociala. Trenden med coworking spaces växte över atlanten och kom via Berlin och andra europeiska städer till Sverige.

Mindpark Helsingborg öppnade 2008 och vi var då pionjärer inom coworking i Sverige.

Coworking spaces hyr likt traditionella kontorshotell ut privata kontor men har istället fokus på att främja samarbete, nätverkande och kreativitet. Coworking spaces inkluderar ofta delade arbetsutrymmen, mötesrum, loungeområden och eventytor. Dessa fördelar har gjort coworking till ett attraktivt alternativ för många företag och frilansare runt om i världen.

Idag blandar många ihop dessa begrepp, men syftar oftast på coworking när de säger kontorshotell.

 

Vad är fördelarna med coworking i jämförelse med vanliga kontor?

 Coworking spaces har många fördelar jämfört med traditionella kontor – en ökad flexibilitet, kostnadseffektivitet, möjligheter till samarbete och nätverkande, inspirerande arbetsmiljöer, fördelar ur ett hållbarhetsperspektiv samt tillgången till professionella faciliteter och tjänster. Dessa fördelar har gjort coworking till ett attraktivt alternativ för många små- och stora företag runt om i världen.

Kostnadseffektivitet

Att ha en arbetsplats eller hyra ett kontor på ett coworking space kan vara betydligt mycket mer kostnadseffektivt än att hyra och underhålla ett traditionellt kontor. Genom att dela på utrymmet, faciliteterna och resurser med andra företag och frilansare kan era kostnader minskas. På ett coworking space är oftast alla eller nästan alla kostnader inkluderade i hyran. När ni jämför kostnader mellan ett hyra ett kontor på ett coworking space mot att hyra ett traditionellt kontor behöver ni ta hänsyn tas till alla företagets omkostnader i ett traditionellt kontor från nätverk, kaffe och städ till dolda administrationskostnader. 

Flexibilitet

Coworking spaces erbjuder flexibla hyresavtal som kan anpassas efter ditt företags behov, ni kan enkelt skala upp och ner i storlek i takt med att bolaget växer eller förändras. Detta innebär att ni kan hyra ett kontor eller en arbetsplats på korta avtal med ofta så lite som 1 eller 3 månaders uppsägningstid. Vilket är idealiskt för bolag i tillväxt eller för startups och småföretag som kanske inte är redo att binda sig till långa hyresavtal.

Hållbarhet

En hållbar värld börjar i vardagen! På coworking spaces samnyttjas ytor, faciliteter och tjänster vilket tillsammans bidrar till en minskad klimatpåverkan.  

Nätverk

Coworking spaces skapar en dynamisk miljö där du kan möta och interagera med människor från olika branscher och bakgrunder. Detta öppnar upp möjligheter till samarbete, kunskapsutbyte och potentiella affärskontakter som du kanske inte skulle stött på annars. 

Trivsel

Coworking spaces är ofta designade för att vara moderna, ljusa och inspirerande miljöer. Dessa miljöer kan bidra till att öka kreativiteten och produktiviteten hos människor som arbetar där genom att erbjuda olika arbetsområden och möjligheter till avkoppling och social interaktion.

Tillgång till professionella faciliteter och tjänster

Många coworking spaces erbjuder ett brett utbud av faciliteter och tjänster. Det kan inkludera allt från mötesrum och konferensutrustning till gemensamma kök, receptionstjänster, eventytor, evenemang och aktiviteter och ibland till och med affärsstöd och mentorskap.

Mindpark erbjuder flexibel coworking

Vi erbjuder flexibla coworking lösningar. Det betyder att du kan arbeta från våra öppna platser dagligen eller när behovet uppstår. Vi har olika alternativ för coworking och skrivbord beroende på vad som passar dig.

Hyr du kontor på Mindpark så har du ofta så lite som 3 månaders uppsägningstid, vilket innebär att du enkelt kan skala upp och ner efterhand som bolaget växer eller förändras. 

På Mindpark finns även flera flexibla coworking-alternativ i form av skrivbord och loungeplatser som går att hyra separat eller i kombination med kontor, mer om det hittar du här.

Coworking i Skåne och Göteborg

Mindpark erbjuder flexibla kontorslösningar i Skåne och Göteborg.

Våra workspaces finns på bra lägen med smidig tillgång till kollektivtrafik och allt annat som underlättar för dig och ditt team. Vi tar hand om all service, och det ingår självklart i priset. Du kan även skala upp och ner utifrån dina behov på ett smidigt sätt.

Vi har kontor i varierande storlekar och det finns möjlighet att hyra enskilda kontor men även flertalet sammankopplade kontorsrum, beroende på vad ni och ert team behöver. Våra minsta kontor är 6 kvm och våra största är flera 100 kvm, detta gör att vi kan anpassa en lösning helt efter ert företags behov. 

Mindpark finns i LundMalmö city, Malmö HyllieHelsingborg och även i Göteborg city, samt vid Järntorget och i Mölndal. 

Hos oss kan företag växa och utvecklas genom att fokusera på kärnverksamhet. vi tar hand om resten åt er. En kontorslösning på Mindpark skapar gemenskap, relationer och en fungerande arbetsvardag. Detta tack vare vår fantastiska service och ett personligt bemötande från vår personal som ser till att just ni ska känna er som hemma!

Pendlarvänligt

Alla våra coworking spaces ligger belägna endast en kort promenad från intilliggande tågstationer. Det innebär att det är mycket enkelt att komma till Mindpark med kollektiva färdmedel. Det finns ofta även goda parkeringsmöjligheter i närheten för dig som kommer med bil. 

Fördelen med ett medlemskap på Mindpark

Mindpark finns på riktigt bra lägen i Malmö, Lund, Helsingborg och Göteborg. Som coworker får du tillgång till alla våra platser. Perfekt när du vill ha lite omväxling eller har möte på annan ort.

Som coworker blir du en del av ett av södra Sveriges största communities som utgörs av människor inom alla branscher och områden. En ständig källa till nya idéer, möten och affärsmöjligheter.

Provjobba på våra coworking spaces!

Vill du testa hur det är att arbeta från ett coworking space? Vi erbjuder alltid en gratis dag på någon av våra Mindparks. Kontakta oss så berättar vi mer.

Kontor Malmö Hyllie

Några minuters promenad från Hyllie tågstation finns Mindpark Hyllie. Här erbjuds flexibla kontorsmöjligheter med både små och stora rum. Moderna kontor och all praktisk service ingår. Perfekt för dig som vill ha kontor på ett riktigt bra läge med bra kollektivtrafik och parkeringsmöjligheter. Dessutom mitt i det bubblande och växande affärsdistriktet som sträcker sig över hela Öresundsregionen .

Kontor Malmö City

Precis bakom Malmö C, i Slagthuset, hittar du Mindpark Malmö City. Fantastisk utsikt över hamnen och flexibla kontorslösningar på tre våningar gör det här till det perfekta alternativet för dig som vill ha ett kontor i centrala Malmö. Hos oss sitter allt från frilansare och små företag till större bolag. Service, möbler och allt praktiskt ingår så klart när du hyr kontor hos oss.

Kontor Lund

Mindpark Lund ligger bara några stenkast från Lunds centralstation. Ett bubblande workspace med flera olika kontorsalternativ för allt från frilansare och mindre bolag till större företag. Mer centralt i Lund blir det inte och du omges av företag som ligger i framkant av sin bransch. Dessutom blir du del av ett starkt community som ger både sociala och affärsmässiga fördelar.

Kontor Helsingborg

Vid Campus i Helsingborg hittar du Mindpark Helsingborg och när du hyr kontor här blir du naturligt en del av en inspirerande och kreativ miljö med forskare, studenter och en stor bredd av företag. Här är det alltid något på gång – föreläsningar, nätverksträffar, mingel eller varför inte Pecha Kucha. 5 minuters promenad till tåget och parkeringsmöjligheter på andra sidan gatan gör det enkelt och smidigt att ta sig till kontoret.

Kontor Göteborg Järntorget

Mindpark Järntorget ligger precis vid knutpunkten Järntorget, i det nya kvarteret Masthuggskajen. Här finns flexibla kontorslösningar oavsett om du söker ett mindre kontor för 1-2 personer eller större ytor för hela teamet. Kontoren hyrs ut möblerade och all service ingår i priset. Önskar du ett kontor där det händer är Mindpark Järntorget det självklara valet. Vårt stora community ingår givetvis när du blir en del av oss.

Kontor Göteborg City

Bara 5 minuters promenad från Göteborgs centralstation hittar du Mindpark Göteborg City – mer centralt än så blir det inte. Här finns kontor i olika storlekar så att du kan anpassa utifrån dina behov och storleken på ditt team. Utsikt mot hamnen och full service gör Mindpark Göteborg City till det perfekta alternativet för dig som vill ha ett kontor i centrala Göteborg och samtidigt bli del av ett community som ger värdefulla kontakter.

Kontor Mölndal

Mindpark Mölndal kommer ha ett fantastiskt läge precis mellan Mölndal station och Mölndal Galleria, med behagligt pendelavstånd till centrala Göteborg. Mindpark är platsen där arbete, community och möjligheter möts. Precis som ett kontorshotell erbjuder vi flexibla kontorslösningar som passar alla typer av företag – skillnaden är att vi också erbjuder det där lilla extra i form av nätverk, community, gemenskap och bästa möjliga service.

Saknar du oss i din stad?

Saknar du ett Mindpark i din hemstad? Vart borde vi etablera oss? Vi öppnar löpande nya workspaces på centrala och kommunikationsvänliga platser. Vi lyssnar gärna på era tankar och tar in tips på nya etableringar. Kontakta vår expansionchef, Karolina Claesson, på karolina@mindpark.se.

Boka visning på något av våra Workspace

 - Mindpark - 

Är du nyfiken på Mindpark? Du kan så klart läsa dig till det mesta om oss här, men det där lilla extra som gör Mindpark till södra Sveriges vänligaste workspace och community upplevs bäst live. 

Hör av dig på knappen här under så bokar vi in en kaffe och visar dig varför du ska välja Mindpark.

Mindparks community

Mindpark är så mycket mer än bara ett kontorshotell. Det är ett levande och pulserande community där människor möts, inspireras och skapar tillsammans. Vårt värdefulla nätverk sträcker sig över olika branscher och ger våra coworkers en unik möjlighet att bygga relationer och utveckla sina affärer. Vi arrangerar regelbundet inspirerande event, workshops och seminarier för att stimulera kunskapsutbyte och kreativitet.

“Mindpark i Lund är den ultimata arbetsplatsen för mig som småföretagare. Här jobbar intressanta människor från alla möjliga branscher och bakgrunder och det finns alltid någon att bolla idéer med eller bara prata om sin helg. Produktivitet och socialt umgänge går hand i hand på ett sätt som på riktigt gör skillnad i mitt arbete. En riktigt bra arbetsplats med andra ord!”

Hugo, Sellerberg Productions

“Ett ljuvligt ställe för mig som behöver ett kontor bara ibland, men alltid ett community. När kreativiteten tryter är det bara att smita ner, ta en kopp kaffe och genast ha tillgång till en ocean av nya perspektiv. Fina lokaler, fantastisk personal och strålande bra fredagsfika. Det finns inget bättre än en micropaus med Amanda och en iskall Ramlösa.”

Alexandra, frilansande journalist

“Diskussioner om allt från bananträd till dammsugare, restaurangtips eller brister i brottsbalken. Man vet aldrig vad som väntar en. Du har alltid någon att ta en glass i solen med och det finns en stor lyhördhet kring behoven som företagen eller coworkers har. It is service, and beyond!”

Frank, Hedonix

sv_SESwedish