Vad är skillnaden mellan coworking och kontorshotell?

Den traditionella typen av kontorshotell har funnits sedan 80-talet i Sverige, där fokus låg på att tillhandahålla privata kontor och vissa affärstjänster, såsom receptionstjänster. Coworking spaces växte fram under tidigt 2000-tal som en reaktion på att traditionella kontorshotell var för osociala. Trenden med coworking spaces växte över atlanten och kom via Berlin och andra europeiska städer till Sverige.

Mindpark Helsingborg öppnade 2008 och vi var då pionjärer inom coworking i Sverige.

Coworking spaces hyr likt traditionella kontorshotell ut privata kontor men har istället fokus på att främja samarbete, nätverkande och kreativitet. Coworking spaces inkluderar ofta delade arbetsutrymmen, mötesrum, loungeområden och eventytor. Dessa fördelar har gjort coworking till ett attraktivt alternativ för många företag och frilansare runt om i världen.

Idag blandar många ihop dessa begrepp, men syftar oftast på coworking när de säger kontorshotell.

Vad är fördelarna med coworking i jämförelse med vanliga kontor?

Coworking spaces har många fördelar jämfört med traditionella kontor – en ökad flexibilitet, kostnadseffektivitet, möjligheter till samarbete och nätverkande, inspirerande arbetsmiljöer, fördelar ur ett hållbarhetsperspektiv samt tillgången till professionella faciliteter och tjänster. Dessa fördelar har gjort coworking till ett attraktivt alternativ för många små- och stora företag runt om i världen.

Kostnadseffektivitet

Att ha en arbetsplats eller hyra ett kontor på ett coworking space kan vara betydligt mycket mer kostnadseffektivt än att hyra och underhålla ett traditionellt kontor. Genom att dela på utrymmet, faciliteterna och resurser med andra företag och frilansare kan era kostnader minskas. På ett coworking space är oftast alla eller nästan alla kostnader inkluderade i hyran. När ni jämför kostnader mellan ett hyra ett kontor på ett coworking space mot att hyra ett traditionellt kontor behöver ni ta hänsyn tas till alla företagets omkostnader i ett traditionellt kontor från nätverk, kaffe och städ till dolda administrationskostnader. 

Flexibilitet

Coworking spaces erbjuder flexibla hyresavtal som kan anpassas efter ditt företags behov, ni kan enkelt skala upp och ner i storlek i takt med att bolaget växer eller förändras. Detta innebär att ni kan hyra ett kontor eller en arbetsplats på korta avtal med ofta så lite som 1 eller 3 månaders uppsägningstid. Vilket är idealiskt för bolag i tillväxt eller för startups och småföretag som kanske inte är redo att binda sig till långa hyresavtal.

Hållbarhet

En hållbar värld börjar i vardagen! På coworking spaces samnyttjas ytor, faciliteter och tjänster vilket tillsammans bidrar till en minskad klimatpåverkan.  

Nätverk

Coworking spaces skapar en dynamisk miljö där du kan möta och interagera med människor från olika branscher och bakgrunder. Detta öppnar upp möjligheter till samarbete, kunskapsutbyte och potentiella affärskontakter som du kanske inte skulle stött på annars. 

Trivsel

Coworking spaces är ofta designade för att vara moderna, ljusa och inspirerande miljöer. Dessa miljöer kan bidra till att öka kreativiteten och produktiviteten hos människor som arbetar där genom att erbjuda olika arbetsområden och möjligheter till avkoppling och social interaktion.

Tillgång till professionella faciliteter och tjänster

Många coworking spaces erbjuder ett brett utbud av faciliteter och tjänster. Det kan inkludera allt från mötesrum och konferensutrustning till gemensamma kök, receptionstjänster, eventytor, evenemang och aktiviteter och ibland till och med affärsstöd och mentorskap.

 

Hur fungerar coworking på Mindpark?

Mindpark erbjuder flexibla kontorslösningar i Skåne och Göteborg.

Våra workspaces finns på bra lägen med smidig tillgång till kollektivtrafik och allt annat som underlättar för dig och ditt team. Vi tar hand om all service, och det ingår självklart i priset. Du kan även skala upp och ner utifrån dina behov på ett smidigt sätt.

Vi har kontor i varierande storlekar och det finns möjlighet att hyra enskilda kontor men även flertalet sammankopplade kontorsrum, beroende på vad ni och ert team behöver. Våra minsta kontor är 6 kvm och våra största är flera 100 kvm, detta gör att vi kan anpassa en lösning helt efter ert företags behov. 

På Mindpark finns även flera flexibla coworking-alternativ i form av skrivbord och loungeplatser som går att hyra separat eller i kombination med kontor, mer om det hittar du här.

Mindpark finns i LundMalmö city, Malmö HyllieHelsingborg och även i Göteborg city, samt vid Järntorget och i Mölndal. 

Hos oss kan företag växa och utvecklas genom att fokusera på kärnverksamhet. vi tar hand om resten åt er. En kontorslösning på Mindpark skapar gemenskap, relationer och en fungerande arbetsvardag. Detta tack vare vår fantastiska service och ett personligt bemötande från vår personal som ser till att just ni ska känna er som hemma!

 

Vad ingår för dig som coworker på Mindpark?

 

Mindpark finns på riktigt bra lägen i Malmö, Lund, Helsingborg och Göteborg. Som coworker får du tillgång till alla våra platser. Perfekt när du vill ha lite omväxling eller har möte på annan ort.

Som coworker blir du en del av ett av södra Sveriges största communities som utgörs av människor inom alla branscher och områden. En ständig källa till nya idéer, möten och affärsmöjligheter.

Hos oss ingår allt det praktiska så som städ, skrivare, larm, wifi och receptionstjänst. Sist men inte minst vårt grymma team som ger full service så att du kan fokusera på det du gör bäst. 

Vad vore arbetsdagen utan kaffe och te? Inte alls lika kul! Hos oss dricker du så mycket kaffe och te du orkar. Och vi tar gärna en kopp tillsammans – det är ju faktiskt över en kaffe som bra grejer händer

Sedan är Mindpark även ett hundvänligt coworking space – så ta med din pälskling!

Kontor Malmö Hyllie

Några minuters promenad från Hyllie tågstation finns Mindpark Hyllie. Här erbjuds flexibla kontorsmöjligheter med både små och stora rum. Moderna kontor och all praktisk service ingår. Perfekt för dig som vill ha kontor på ett riktigt bra läge med bra kollektivtrafik och parkeringsmöjligheter. Dessutom mitt i det bubblande och växande affärsdistriktet som sträcker sig över hela Öresundsregionen .

Kontor Malmö City

Precis bakom Malmö C, i Slagthuset, hittar du Mindpark Malmö City. Fantastisk utsikt över hamnen och flexibla kontorslösningar på tre våningar gör det här till det perfekta alternativet för dig som vill ha ett kontor i centrala Malmö. Hos oss sitter allt från frilansare och små företag till större bolag. Service, möbler och allt praktiskt ingår så klart när du hyr kontor hos oss.

Kontor Lund

Mindpark Lund ligger bara några stenkast från Lunds centralstation. Ett bubblande workspace med flera olika kontorsalternativ för allt från frilansare och mindre bolag till större företag. Mer centralt i Lund blir det inte och du omges av företag som ligger i framkant av sin bransch. Dessutom blir du del av ett starkt community som ger både sociala och affärsmässiga fördelar.

Kontor Helsingborg

Vid Campus i Helsingborg hittar du Mindpark Helsingborg och när du hyr kontor här blir du naturligt en del av en inspirerande och kreativ miljö med forskare, studenter och en stor bredd av företag. Här är det alltid något på gång – föreläsningar, nätverksträffar, mingel eller varför inte Pecha Kucha. 5 minuters promenad till tåget och parkeringsmöjligheter på andra sidan gatan gör det enkelt och smidigt att ta sig till kontoret.

Kontor Göteborg Järntorget

Mindpark Järntorget ligger precis vid knutpunkten Järntorget, i det nya kvarteret Masthuggskajen. Här finns flexibla kontorslösningar oavsett om du söker ett mindre kontor för 1-2 personer eller större ytor för hela teamet. Kontoren hyrs ut möblerade och all service ingår i priset. Önskar du ett kontor där det händer är Mindpark Järntorget det självklara valet. Vårt stora community ingår givetvis när du blir en del av oss.

Kontor Göteborg City

Bara 5 minuters promenad från Göteborgs centralstation hittar du Mindpark Göteborg City – mer centralt än så blir det inte. Här finns kontor i olika storlekar så att du kan anpassa utifrån dina behov och storleken på ditt team. Utsikt mot hamnen och full service gör Mindpark Göteborg City till det perfekta alternativet för dig som vill ha ett kontor i centrala Göteborg och samtidigt bli del av ett community som ger värdefulla kontakter.

Kontor Mölndal

Mindpark Mölndal kommer ha ett fantastiskt läge precis mellan Mölndal station och Mölndal Galleria, med behagligt pendelavstånd till centrala Göteborg. Mindpark är platsen där arbete, community och möjligheter möts. Precis som ett kontorshotell erbjuder vi flexibla kontorslösningar som passar alla typer av företag – skillnaden är att vi också erbjuder det där lilla extra i form av nätverk, community, gemenskap och bästa möjliga service.

Saknar du oss i din stad?

Saknar du ett Mindpark i din hemstad? Vart borde vi etablera oss? Vi öppnar löpande nya workspaces på centrala och kommunikationsvänliga platser. Vi lyssnar gärna på era tankar och tar in tips på nya etableringar. Kontakta vår expansionchef, Karolina Claesson, på karolina@mindpark.se.

Boka visning på något av våra Workspace

 - Mindpark - 

Är du nyfiken på Mindpark? Du kan så klart läsa dig till det mesta om oss här, men det där lilla extra som gör Mindpark till södra Sveriges vänligaste workspace och community upplevs bäst live. 

Hör av dig på knappen här under så bokar vi in en kaffe och visar dig varför du ska välja Mindpark.

Mindparks community

Mindpark är så mycket mer än bara ett kontorshotell. Det är ett levande och pulserande community där människor möts, inspireras och skapar tillsammans. Vårt värdefulla nätverk sträcker sig över olika branscher och ger våra coworkers en unik möjlighet att bygga relationer och utveckla sina affärer. Vi arrangerar regelbundet inspirerande event, workshops och seminarier för att stimulera kunskapsutbyte och kreativitet.

sv_SESwedish