Select Page

Mindpark är nu i expansionsfas till Lund. Här ska det öppnas initialt 700 kvm, i Bytaregränden i centrala Lund. Planerna är att flytta in i lokalerna augusti månad i år.

För att göra Mindpark till en verklig bas i Lund har vi knutit till sig en rad lundaprofiler. Dessa har hjälpt till att finansiera uppstarten, och har ett engagemang i platsen.

Det känns kul att ha fått med oss så härliga personer, som alla verkligen vill bidra till att göra Lund ännu bättre och roligare att driva företag i.

Profilerna är bland annat Johan Wester och Ebba Fischer, två välkända namn i Lunds näringsliv. Men även personer som Tobias Ekman, fd underhållningsentreprenör med bland annat Tosselilla Sommarland bakom sig, och som nu blivit investerare inom medtech med bas i Lund. Även duon Björn Englund and Sven Johansson är med, som har dragit igång investmentbolaget “I Love Lund” som fokuserar på bolag i Lund.

“Kul att vara med och göra en sådan här plats möjlig. Det är bra det händer mer i Lund, speciellt i centrala Lund.”

Ebba Fischer

Utöver det är det även flera IT profiler som stöttar initiativet. Både Martin Mazur, teknikchef och medgrundare på Tretton37, Thomas Rex från Fingerprint Cards samt Robin Gustafsson, medgrundare på Avensia är med och backar Mindpark.

“Det är viktigt med attraktiva företagsplatser centralt som ett alternativ till Ideon. När vi startade Tretton37 valde vi kontor i centrum, det skapar tillgänglighet och möjliggör mötet mellan människor.”

Martin Mazur

Precis som med övriga Mindparks i Helsingborg och Malmö är Mindpark i Lund coworking och arbetsytor som är öppna för olika typer av företag och branscher. Det finns både möjlighet till egna kontorsrum eller skrivbordsplatser, både fasta och så kallade flexdesks.

Här är hela listan på de lundaprofiler som är med:

  • Christian Lönne – Bakgrund både i Lund och internationellt. Nu hjälper han stora företag bli mer entreprenöriella på företagsacceleratorn BEYOND i Lund.
  • Björn Englund & Sven Johansson – Initiativtagare och affärsutvecklare för investmentbolaget I Love Lund.
  • Ebba Fischer – Lundaprofil och styrelseordförande i Crafoordska stiftelsen
  • Johan Wester – Lundaprofil och drivande i näringslivet i hela SkåneMartin Mazur – IT profil och medgrundare till Tretton37
  • Niclas Olsson – Affärsman med många år i USA bakom sig, nu tillbaka till Lund och leder BrainLit.
  • Robin Gustafsson – IT profil och medgrundare till Avensia, numera investerare och vd i Svenska Medalj (som bl.a. tillverkar Nobelmedaljerna).
  • Thomas Rex – Nyckelperson i Fingerprint Cards med stark koppling till Lund
  • Tobias Ekman – Serientreprenör med spex och underhållningsförflutet, som nu är investerare inom medtech.
  • Ulf Bengtsson – I över 20 år hos Sony en världsresenär med basen i Lund