Select Page

Initiativet  I was here har fortsätt ta foton på människor som hänger och arbetar på Mindpark. Denna gång är det vår egen Alexandra Hvalgren som arbetar med events och marknadsföring hos oss men även har sitt egna företag Whaleartbranch.

”Jag skrattar lite när jag säger det, men jag har nog drivits av ilska och frustration ända sedan jag var liten. Och av orättvisor – där finns mycket kraft att hämta. Samtidigt har jag en stark tro på mig själv. Mina föräldrar skämde bort mig med kulturella upplevelser, och det blev väl så att jag kände mig trygg i det sammanhanget. Muséer, teatrar, bibliotek. Allt det där. Det har blivit en positiv arena för mig, så det kanske inte är så konstigt att mitt företag Whaleartbranch hela tiden inspireras av just kultur på olika sätt. Trots det skulle jag inte säga att jag jobbar som konstnär. Snarare befinner jag mig nära konstnärer och utbyter idéer och tankar med dem. Lika ofta skapar jag själva rummet där konsten ska få liv. Där den ska få finnas. Mitt jobb med Whaleartbranch involverar alltifrån events och marknadsföring, till själva kunskapen om konst. Men i grund och botten är det alltså själva rummet jag brinner för. Det kan vara både ett fysiskt rum, och en digital plattform. Jag brukar börja med konceptet, och fundera ut vad jag inte har gjort innan. Det hänger med mig som ett svagt surrande i bakhuvudet, som jag länge går och lyssnar på innan jag tar det praktiska steget, och påbörjar alltihop. Det kan då mynna ut i ett event, som sagt, eller ett showroom med performance art, bildkonst, skulpturer och serietecknare … Vad som helst, egentligen. Man kan förstås också se min blogg som ett av de här rummen, där jag lyfter fram projekt och liksom skapar nya idéer i samma andetag. Och fortfarande är det lite den där ilskan som driver mig, som den alltid gjort. Jag tror den kommer ur en ensamhet jag ibland känner. Men istället för att fastna i det där, så låter jag det förvandlas till kreativitet och nya vägar framåt. Om tio-femton år vill jag ha skapat en feministisk konceptbyrå. Vi ska jobba med allt från utställningar och events till dokumentärer. I grunden av allt det här ligger då mina värderingar och färgar projekten. Det ska dofta systerskap och kamp. Feminism. Varför inte göra reklam med det där som grund? Jag har inte formulerat det för mig själv än, men jag är på god väg. Varje projekt är ett steg framåt. Så kom ihåg namnet: Whaleartbranch.”