Select Page

Under våren kommer kontorshotellet och den kreativa mötesplatsen Mindpark till- sammans med Stadsbiblioteket att ha fyra stycken föreläsningar med inriktning på framtiden.

Föreläsningarna kommer att äga rum på Stadsbiblioteket och Mindpark står för innehållet. Föreläsningsserien utforskar vad framtiden för med sig och hur kommer samhället ändras. Vad jobbar vi med? Hur jobbar vi? Och hur kommer teknik och samhället utvecklas ihop? Detta är en föreläsningsserie med både stora och små tankar. Vi utforskar vad som kan hända, och vilka konsekvenser det kan gå. Denna serie görs även ihop med THINK Open Space, med olika talare varje gång. Stadsbiblioteket och Mindpark arrangerar föreläsningsserien tillsammans för att ge kunskap om vad som bubblar i innovationsvärlden till målgrupper som vanligtvis inte är uppdaterade inom de ämnesområdena.

Först ut är Mindparks egna Alexandra Hvalgren som är event- och marknadsansvarig. Hon kommer att att prata om hur konst och innovation kan vara framtidens kommunikation. Föreläsningen täcker varför konst är konst, hur konsten kan användas för att utveckla samhället och hur innovation och konst skapar kommunikation tillsammans. Framtidens penslar och staffli kan även komma på tal.

Föreläsningarna äger rum den 4 februari, 3 mars, 7 april och 15 maj kl 18:00.

För mer information, se Stadsbibliotekets kalendarium eller Mindparks Facebook-sida. Det går också att kontakta Mindpark på alexandra@mindpark.se/helsingborg eller Stadsbiblioteket på matilda.lindberg@helsingborg.se.

I samarbete medHBG_logo_liggande_png