Select Page

I was here är ett ideellt projekt som har flyttat in på Mindpark. Deras huvudsakliga syssla är att de fotograferar Helsingborg och människorna i staden. Lyssnar på historier, avbildar och sätter samman bild och text. Ibland fångar de någon av de entreprenörer och företagare som sitter hos oss, först ut var Jonathan Lundström.

“Jag har alltid tyckt om att programmera och började redan som liten med html och Flash. Nu är jag 23 år och jobbar med utveckling och design för webb och telefoner. Det blir mycket webb och ibland även någon app. Ja, och så bygger jag en hel del kändisbloggar också. Många av mina kunder befinner sig i Stockholm. Men trots att kunderna inte alltid finns på nära håll har jag försökt få till kontoret här, så att man trivs när man kommer hit. Tavlorna är ovanliga. Jag hittade dem på en tysk printsida och beställde fyra stycken. Jag gillar dem skarpt. Jag är en människa som alltid måste ha något projekt på gång. Jag har t.ex. byggt en egen arkadmaskin, med 16.000 spel – det är den som står på golvet här borta. Jag såg en liknande, men tyckte att den kunde göras mycket bättre, och det gick visst. Sådär har det fortsatt. För någon vecka sedan fick jag en stund över, så då byggde jag en grej till dörren här på kontoret. Varje gång någon kommer in här nu, så spelas ett basriff från Seinfeld (skratt). Mitt nästa projekt är att bygga en 3D-skrivare från grunden. De finns så klart färdiga att köpa, men det är ju inte lika kul. När jag tänker efter så har jag nog hållit på med att bygga saker ända sedan jag var 7-8 år gammal. Då hade jag en liten verkstad i garderoben. Jag tror allt det där har gjort att jag blivit bra på mitt jobb också. Det är nyfikenheten som driver mig. Jag vill lära mig hur saker fungerar från grunden, och helst bygga dem själv om jag kan och har tid.”