Select Page

Nicolina Areskoug – eBay-matador lockad av wokpannans hetta

– Jag är en av dem som flyr vardagen och klimatet.
Destinationen är Thailand för i första hand sex månader. Människorna är vänliga prisnivån är knappt hälften av Sveriges. Bra boende kostar cirka 3 000 kronor, då ingår luftkonditionering och andra faciliteter för att öka komforten. Framför allt ingår inte skånsk vinter med regn, blåst och gråväder.
Nicolina var duktig och samvetsgrann i skolan.
– Målet var att bli stylist och det som låg närmast i utbildning var frisör.
– Jag kämpade hårt för att komma in. Det året hade frisörlinjen näst högsta intagningspoäng. Lärarna var så oinspirerande att jag helt tappade lusten – både för yrket och för att läsa vidare.
Via jobb i bar och nattklubb på Rhodos och telefonbaserad kundtjänst hamnade hon 2011 på Mindpark som då hette SHIP med tyngdpunkten på kontorshotellet. Förvandlingen till dagens forum för möten och samarbete kom senare.
– Koordinator kallas jag, men titel och funktion växlar beroende på vem som frågar.
Nicolinas dolda talang – eller last – är eBay. Sanningens ögonblick i köp-klicket.
– Jag köper allt på eBay. Marknaden och utbudet är större.
Surfvågen på eBay började med en baseboll-jacka. Det verkliga fyndet var ett par höga – riktigt höga – Converse.
– Inget av det gick att hitta i Helsingborg.
Men allt annat …?
– Ja, allt skit man fått hem. Jag är inte alltid säker på vad som kommer i paketen från Asien. Nu försöker jag vara realist och är bättre på att skicka tillbaka.
Pengar är för de flesta en trång sektor. ”Fynden” på eBay kan skapa en del irritation i samlivet. Målet är att ekonomin ska vara stark inför sex månader och kanske längre i Thailand. I det perspektivet är eBay en läcka som dränerar ekonomin.
Ett av de senare fynden, en kompaktkamera ska ge nytta och förhoppningsvis framgång.
– Jag har stort intresse för mat. I min mat- och reseblogg ska jag visa thai-matens väg till färdig rätt.
Thai-mat är så mycket mer än våffelsmetsfriterade jätteräkor. Och den heta pusten från wok-pannan går inte ens att hitta på eBay.

Texten om Nicolina är en del i en serie av personporträtt av medlemmarna på vårt coworking space som skrivs av Anders Anderson, Epik.