Select Page

Jonas Nordström – simmar med hajar

Jonas kunskapsbas är typisk för journalister.
– Jag vet lite om mycket men inte mycket om något.
Den professionella livsresan började i Hässleholm på Norra Skåne, vidare till tullverket, universitetsstudier med samhällsinriktning, journalistlinjen i Skurup, redaktör på Generaltullstyrelsen i Stockholm, redaktör på Bra Böcker i Höganäs, redaktör för Aktuell Grafisk Information, en sväng in i byråvärlden som copywriter och slutligen egenanställd med egna kunder.
– Jag är ingen hungrig entreprenör på det sättet att jag vill expandera. Istället vill jag kunna styra min tid och ha en bra vardag.
Alla som varit eller haft öronbarn vet vad det innebär av smärta, öronlock och plaströr i trumhinnan. Jonas var öronbarn, men ändå:
– Dykning är min stora passion i livet. Från början trodde jag inte att jag skulle klara att tryckutjämna.
Tryckutjämning handlar om att få samma tryck på insidan av trumhinnan som vattnet ger på utsidan. Utan tryckutjämning spricker trumhinnan.
– Jag lärde mig att slappna av och då fungerade det. Bästa dykningen hittills är vid Maldiverna. Djurlivet är intensivt och kryddas med mantor (rockor), vanliga hajar, valhaj och sköldpaddor.
Jonas loggbok redovisar cirka 500 dyk hittills. Drömmen är att få dyka vid Galapagosöarna och andra platser väster om Sydamerika. Det är drömmar som kräver en annan ekonomisk insats för att bli verklighet än att cocktaildyka i Röda Havet.
Jonas driver också supporterbloggen ”Röglesnack”. Han uttrycker själv i bloggens programförklaringen att syftet är terapeutiskt:
– Bloggen är framför allt ett sätt för mig att kanalisera den frustration som det ofta innebär att vara Röglesupporter.
Både Rögle och Jonas har förmåga att ta sig vatten över huvudet och göra djupdykningar med den skillnaden att för Jonas är det en njutning.

Texten om Jonas är en del i en serie av personporträtt av medlemmarna på vårt coworking space som skrivs av Anders Anderson, Epik. Bilden är en selfie tagen av Jonas själv på hans arbetsplats på Mindpark.