Select Page

Jonathan Lundström – kattmänniska som vill väl

Egentligen borde Jonathan vara veterinär. För att hjälpa och rädda utsatta djur. Tanken var stark med det fanns en hake:
– Jag var rädd att bli förfärdad inför lidandet hos sjuka djur. Jag hade inte klarat det.
Istället för en bana som veterinär blev det teknik och programmering. Den första datorn var en PowerMac. Senare kom kodning på Windows.
– Jag byggde också datorer med Microsofts operativsystem som grund.
Teknikintresset och förkärleken för djur är ett arv från far och farfar.
Arvet är också grunden i jakten på det meningsfulla och det som är ”bra”.
– Jag vill att uppdragen jag får och levererar ska ge nytta och ge mig själv något bra tillbaka.
”Bra” är en syftning framåt för att världen och livet ska bli bättre och enklare. Jonathans grundfilosofi förmedlar en mer aktiv välvillig inställning än att ”inte vara elak”.
Den professionella delen är att utveckla hemsidor i WordPress men helt utifrån egna tekniska lösningar. Inga mallar här inte.
I verksamheten ingår även 3D-printing; prototyper och skyltar bland annat.
– Och så bygger jag 3D-skrivare. Jag bygger även om 3D-skrivare, uppgraderar dem och säljer vidare till skolor.
I mars 2017 var Jonathan med och arrangerade 3D Meetup Sverige. Redan första året blev det Sveriges största evenemang inom additiv tillverkning för konsumenter och entusiaster.
– Det blev succé. Nu förbereder vi nästa års event. Många av de nationella och internationella tillverkarna deltar som utställare.
Visionen är att 3D-eventet ska bli ett stående inslag i Helsingborg. Och att Helsingborg ska bli mötesplatsen för utvecklare av 3D-skrivare.

Texten om Jonathan är en del i en serie av personporträtt av medlemmarna på vårt coworking space som skrivs av Anders Anderson, Epik.