Select Page

Jenny Sandberg – i musikalernas värld

– Under en helg kan jag se tre musikaler i rad, till exempel Sound of Music, Cats och så Chess. Fast bäst av dem alla är ändå Kristina från Duvemåla. Hon pratar gärna om de gyllene – ”silvriga” – passagerna då berättelsen, det musikaliska uttrycket och sångarnas inlevelse helt harmonierar. Och framkallar rysningar, gåshud och dopaminchock. Musikalerna är i många stycken brutala. Alla rollfigurer överlever inte. Kristina dör i ”amerikat”. Medan Maria i Sound of Music får leva lycklig i alla sina dar. Apropå lycklig i alla sina dar – på ringfingret glimmar  förlovningsringen. Bröllopet är planerat till november 2018.

Jenny, nyss 25, är född och uppvuxen i Smygehamn, i Trelleborg och gick mediaprogrammet på gymnasiet i Vellinge. Sen vidare till Malmö Högskola och utbildning till produktionsledare inom media. Idag leder hon Think Accelerator.
– Under utbildningen testade jag olika jobb för att få erfarenheter. Bland annat var jag på reklambyrå, på ett tryckeri och jobbade som fotograf. Verklighetens mediefabriker var inte så lockande – inga drömfabriker. Arbetsuppgifterna var satta på repeat och kulturen i branschen avtändande. Då var arbetet med marknadsföring och event inom Venture Cup ett roligare alternativ:
– Jag var där i två år. Det var olika hela tiden. Nya saker att ta tag i. Jag tycker om att träffa entreprenörer öga mot öga.
– Det fick jag även göra i mitt arbetet på Drivhuset i Malmö. Jag tyckte om det, faktiskt det bästa jag gjort – att leda processer och acceleratorer.
Att använda utbildningen till produktionsledare inom teatern för att få fysisk närhet till sång- och dansföreställningar blev bara en tanke.
– Istället fastnade jag för den här världen där det känns som att ingenting är omöjligt.
Hon beskriver sin utveckling det senaste året:
– Jag har hittat min värderingar och vågar ifrågasätta normer och regler.

De som söker sig till Think Accelerator behöver inte vara rädda för att mötas av fördomar eller förutfattade meningar. Idéer och projekt bedöms utifrån sina egna förutsättningar. Och – inte minst viktigt – utifrån trovärdigheten hos den drivande entreprenören.

Texten om Jenny är en del i en serie av personporträtt av medlemmarna på vårt coworking space som skrivs av Anders Anderson, Epik.