Select Page

Charlotte Hultman – en reseberättelse

Charlotte föddes på Aruba i Västindien. Pappan var kapten på ett lastfartyg som kryssade mellan de karibiska öarna och hamnarna i Mellanamerika. Som treåring landade hon först i Angered och sen i Ängelholm. Eller mellanlandade är mer rätt:
– Jag har back-packat sen jag var arton. Det nomadiserande livet pågick i tolv år tills Charlotte en dag i
Bangkok vaknade med en ny och ovan känsla – hemlängtan. Tolv år är normalt den tid du sammanlagt tillbringar i grundskolan och gymnasiet. Resandet blev en fördjupningskurs arrangerad av verklighetens universitet.
– Resorna har lärt mig att man inte vet allt. Livet som backpacker är en sak, det professionella livet en helt annan resa.
– Nu består vardagen av två barn och husbygge. Och så Profilkassar.
Charlotte är utbildad AD, produktionsledare och crossmedia producent.
– Profilkassarna började när jag var mammaledig och fick frågan om att utforma etiketter till Tomatens Hus.
Tomatetiketterna skapade kontakt med en leverantör i Kina. Leverantören skickade inspirerande varuprover på annat än etiketter. Bland annat kassar. Ungefär samtidigt kom nya plastpåslagen som bidrog att flytta makten över påsarna till konsumenterna.
– Jag har förmågan att hitta bra produkter och samtidigt bra leverantörer. Som att få fram badhanddukar till en simtävling, eller pappersmuggarna till Mindpark.
Charlotte är en projektorienterad individ med kort väg mellan tanke och handling. Nu är det Profilkassar som gäller. Men sen, bara barnen blivit större …
– Vill jag visa mina barn en värld bakom vår inrutade vardag.

Texten om Charlotte är en del i en serie av personporträtt av medlemmarna på vårt coworking space som skrivs av Anders Anderson, Epik. Bilden är en selfie från årets hösthajk med roverlaget Sydväster Galon och de Väderlösa.