Select Page

Maria Grönlund – kan och vill själv

Det är en utbildad stallchef och beridare som sitter i sadeln och styr Campus Webbyrå och Student Network. Först naturbruksgymnasium utanför Halmstad och sen hästutbildning på Flyinge.
Maria beskriver sig själv som en karriärmänniska som vill prestera. Hästkarriären ledde till jobb som stallchef på Tullstorp, utanför Hässleholm. Men trots engagemang och träning blev hon inte
framgångsrik dressyrryttare som hon tänkt sig.
– Jag behövde komma vidare. Jobbet som stallchef kändes som slutet på den karriärvägen.
Djurintresset finns kvar och manifesteras idag i en gatuhund räddad från Rumänien – Nellie. En tik med traumatisk bakgrund. Maria tog hem Nellie på prov och tycke uppstod.
– Enligt passet är hon cirka fyra år och blandras utan några dominerande rasdrag. Nellie är folkskygg – reserverad. Och hon gillar inte män.
Efter stallchefsjobbet växlade Maria över till en ny karriär:
– Jag ville vara kvar i Skåne och jag tycker om att ha kundkontakt, att sälja och organisera. Det ledde till Campus Helsingborg och utbildningen i strategisk kommunikation. Kompletterad med ett halvår i England på Nottingham University för studier i marknadsföring, branding och innovationsarbete.
Under en tid arbetade Maria på ett transnationellt storföretag med fler medarbetare än Helsingborg har invånare. Arbetsuppgifterna var fragmentariska och beslut skulle förankras på flera hierarkiska nivåer innan förslag och idéer eventuellt kunde genomföras. Ingen drömtillvaro för en orolig själ som vill agera och skapa resultat.
– Jag är generalist som kan och vill göra det mesta. Från övergripande strategier till de praktiska arrangemangen inför en workshop. Och så vill jag vara i en organisation med korta beslutsvägar.
På webbyrån och Student Network har hon utrymme både för att hitta på och utföra – att visa att hon både kan och vill.

Texten om Maria är det fjärde i en serie av personporträtt av medlemmarna på vårt coworking space som skrivs av Anders Anderson, Epik. Bilden är tagen av Richard Hylerstedt.