Select Page

OBS! Detta är en bloggpost från innan vi bytte namn till Mindpark från SHIP

Vi vill bygga Sveriges mest kreativa plats

Ledorden på SHIP är kreativitet och produktivitet. Nu kombinerar vi dessa två och skapar en plats där du kan få utlopp för just din kreativitet och produktivitet i fysisk form, – välkomna till CreativeLab på SHIP! Vi skapar en plats där vem som helst kan skapa vad som helst; prototyper, testa galna idéer och experimentera. En kreativ verkstad där du kan komma för att dela kunskap, få tillgång till verktyg och träffa likasinnade.

Hackerspace i Helsingborg

Det saknas idag en plats i regionen där man kan träffas och arbeta med praktiska projekt, – ett Hackerspace i Helsingborg.
“A hackerspace or hackspace (also referred to as a hacklab, makerspace or creative space) is a location where people with common interests, often in computers, technology, science, digital or electronic art (but also in many other realms) can meet, socialise and/or collaborate. ” – Wikipedia

Idén är att vem som helst skall kunna komma och arbeta på sina eller andras projekt, dela erfarenheter och kunskap, samarbeta eller bara bolla idéer med varandra. Lokalen och verksamheten är därför dynamisk, den formas och förändras efter de personer som deltar i verksamheten samt de behov som finns och uppstår. Alla kan arbeta på just det dem vill, oavsett om det involverar nya 3D-skrivare, syhörna, lödning, orkidéodling eller att utveckla nya fiffiga sätt för samarbete över Internet.

Vi vill ta till vara på skaparkraft och skaparglädje som inte har någonstans att bo. Vi vill främja samarbeten över kunskapsgränser, öka nyfikenhet och inspirera till experiment och innovation

Var med och skapa möjligheternas plats

Intresserar CreativeLab dig? Har du eller ditt företag vilja eller resurser att hjälpa till med? Kan vi erbjuda dig eller ert företag ett samarbete?

Vi letar just nu efter konstiga saker som:
– Sponsorer – för CreativeLab, events och/eller inventarier
– Legoplattor! – vi vill täcka väggarna med legoplattor för att kunna skapa i flera dimensioner
– Symaskiner / sytillbehör – för att kunna arbeta med textiler tror vi är väldigt viktigt
– Gamla datorer / skärmar – vi vill ge folk möjligheten att våga experimentera med datorer
– 3D printer – vi antar att de flesta inte har en 3D printer “liggandes hemma”, men vi skulle tacksamt ta emot en sådan om det finns möjlighet!

Vårt första happening, själva skapandet av platsen, kommer äga rum söndagen den 12.e maj. Se eventet för mer information!

Efter detta första arrangemang kommer vi dra igång med workshops, seminarium och alla möjliga aktiviteter för att samla personer som delar intresset i kreativiteten och i skapandet. Vi är spända på vad som kommer komma ur detta!

Vill du vara den del av detta, kontakta oss.
Du kan även följa CreativeLab Hackerspace på facebook.