Select Page

OBS! Detta är ett enlägg innan Mindpark byte namn från SHIP.


Idag var det officiellt invigning av Think, den Tjänstebaserade Helsingborgsinkubatorn. Renée Mohlkert (Näringslivsdirektör) höll i ceremonin och både Peter Danielsson (ordförande Helsingborg Business region och Kommunstyrelsens ordförande) och Jesper Falkheimer (rektor Lunds Universitet Campus Helsingborg) talade. Think kommer vara en del av SHIP – de företagen som ingår kommer sitta på vårt kontorshotell och dela lokaler med alla andra företag. En blandning som vi tror kommer ge goda resultat.

De två företag som är en del av Think presenterades också: Prosocyal och Propellermedia.

Prosocyal arbetar med ett onlinebaserad verktyg för omvärldsbevakning – att kunna hålla koll på ens varumärke online via bloggar och twitter. De har ett egenutvecklad programvara som även kan vikta det som skrivs om ditt varumärke efter hur viktig personen som skriver är, och om det som skrivs är negativ eller positivt.

Propellermedia är ett företag som arbetar med flygfoton genom obemannade farkoster – med ny teknik är det möjligt att ta bilder och filmer på sätt som inte har gått tidigare, och till ett betydligt lägre pris.

Inkubatorprogrammet är öppen för alla företag som har tillväxtambitioner och arbetar inom tjänstesektorn. Under tiden man är med i programmet så får man stöd med rådgivning av flera stora och väletablerade företag samt rabatterat lokalhyra. Vill du veta mer om Think kan du läsa om det här, eller följa Think på twitter.


Bilder från Campus Helsingborgs hemsida.