Select Page

OBS! Detta är en bloggpost från tiden då Mindpark fortfarande hetter SHIP. Vi har nuförtiden även samlat mer konkret info kring att starta företag på www.mindpark.se/starta-foretag/.

Vi på SHIP har många olika företag hos oss. Något vi lägger mycket vikt vid är att ge personer som vill starta en möjlighet att prova, och att försöka ge dem så bra förutsättningar som möjligt.

Kristin Magnusson, som läser Strategisk Kommunikation på LU Campus Helsingborg, är en sådan person. Hennes resa började med att hon var en av vinnarna på Studentmästerskapen i Entrepenörskap, med sin idée som hon kallade för “Business Visit” – att företag kunde skicka anställda på 1 dagars “praktik” hos andra företag, med syfte att de kunde få nya ideer, tankar, och infallsvinklar att ta tillbaka.

Vi tyckte idéen var spännande, och Kristin blev en del av SHIP och blev antagen till preTHINK, inkubatorns förprogram som innebär att man under en begränsad tid får en arbetsplats att arbeta ifrån hos oss på SHIP.

Dock beslutade Kristin sig för att lägga ner bolaget – detta trots att hon redan hade fått kunder som var beredda att prova konceptet, och mycket hjälp och stöd. Att berätta hur ett sådant beslut kan tas och varför tycker vi också är en viktig del, som Kristin bäst berättar själv, i ett brev hon skrev till alla som hjälpt henne:

Kristin Magnusson, 24 sept 2013:

Jag har tagit beslutet att lägga Business Visit på is.

Anledningen till detta är att det är kommunikation och marknadsföring som jag brinner för och det är också det jag vill jobba med.

Otroligt tacksam är jag över detta halvår som har gett mig erfarenheter som jag inte annars hade kunnat skaffa mig. Jag vill också rikta ett stort tack till er alla för att ni ville vara en del av detta och för att ni har gett mig av er tid samt bra tips och feedback. Aningen ledsen är jag därför för att jag inte fortsätter med Business Visit och vårdar er input bättre.

Under tiden som Business Visit funnits har jag blivit grillad av och fått input från Connect Skåne, tjänsteinkubatorn THINK och Startup Dojo. Jag har blivit säljcoachad av Jessica, Dimitrij, Karsten och Competensum. Jag har varit på Starta-företag-dagen, fått hjälp med framtagandet av min logotyp av proffs och fått hjälp med bokföringen av RA Accounting. Jag har träffat massor av inspirerande personer i liknande situationer genom Leapfrogs, från vilka jag även fick ett stipendium. Förutsättningarna har alltså varit himla bra.

För sex månader sedan hade jag aldrig tänkt tanken att starta ett företag. Men det finns många bra nätverk, personer och organisationer som vill hjälpa i processen vilket inte gjorde det särskilt svårt att börja tänka i de banorna efter att jag vann Stundentmästerskapen i Entreprenörsskap. Jag har dragit ner på/avslutat två extrajobb inom marknadsföring och kommunikation för att kunna jobba med Business Visit och jag har kommit fram till just det som Business Visit vill att människor ska komma fram till – gräset är inte grönare på andra sidan.

Jag vill jobba med att utforma kommunikationsplaner, utveckla kommunikationskanaler, skriva artiklar i personaltidningen, ta fram trycksaker och annat för att stärka ett företag/varumärke. Därför lägger jag nu Business Visit på is. Förhoppningsvis kan jag eller någon annan engagera sig i detta någon annan gång, jag tror verkligen att det ligger mycket bra i konceptet Business Visit.

Stort tack än en gång!

Vänliga hälsningar,
Kristin Magnusson

Vi önskar Kristin all lycka till, och med tanke på hennes professionalitet och attityd så tror vi hon kommer komma långt, även om det kanske inte är med Business Visit.

Uppdatering: Vi har nuförtiden gjort en sida där du lätt kan hitta alla olika möjligheter det finns och tips och tankar kring att starta företag. Besök sidan om du vill lära dig mer kring att komma igång med företagande!
Du hittar allt här: mindpark.se/starta-foretag/